Denevérpapagájok csapdában

Denevérpapagáj és a csapda

Magyarországon alig ismerjük a denevérpapagájokat, és hasonló a helyzet egész Európában. Nehezen találunk olyan papagáj tenyésztőt, akinél ezek a ritka kismadarak előfordulnak. Eközben Délkelet-Ázsiában azt látjuk, hogy tömegével csapdázzák a denevérpapagájokat, és mindezt törvényes keretek között teszik.

Miért nem terjedtek el ezek a furcsa, csüngő, lógó kis papagájok nálunk?

Bővebben ...

Komodói Kakaduk Védelme

Sárkányok védik a kakadukat Komodo szigetén

A kis sárgabóbitás kakaduk populációi veszélyben vannak az indonéziai szigeteken.

Az élőhelyek legtöbbjén a hatóságok nem képesek hatékonyan fellépni a veszélyeztetett fajok védelmében, és különleges állatfajok egyedszáma folyamatosan csökken.

Bővebben ...

Bóbitás kukabúvárok

Bóbitás kukázókA sárgabóbitás kakaduk viselkedése nagyon jó (illetve bosszantó) példája az állatok alkalmazkodóképességének.  Az ausztrál városokban élő – kukázó és szemetelő – kakaduk nemzetközi figyelmet kaptak, majd „bunkó madaraknak” nevezték őket a híradásokban.

Bővebben ...

Papagájok az ópiumtermelők földjén

MakviragokA mákot évezredek óta termesztjük, sőt a rómaiak is mákkal etették az Európába behozott sándorpapagájokat az ókorban. Az apró fekete magvak sosem álltak távol a papagájoktól, azonban az őshazájukban, Indiában csak napjainkban kezdték fosztogatni a mák ültetvényeket ezek a "mákvirágok".

Bővebben ...

Papagáj állatkert egy cseh faluban

papagaj allatkert 01Törpepapagájokkal kezdődött és állatkert lett belőle.
2018-ban a szezon zárónapjáig - november 18-ig – rekord számú látogató (30.000 fő) fordult meg a magánállatkert kicsiny udvarán. A bošovicei papagáj állatkertet sokan ismerik Csehországban, annak ellenére, hogy csupán 2011 óta fogadja a látogatóit.

Bővebben ...

Kobaltkék arák visszatelepítése

kobaltkek ara visszatelepites 04Tizenkét év kemény tenyésztői munka után sikerült átminősíteni a Kobaltkék ara (más néven: kis jácintara) fajt a „kritikusan veszélyeztetett” státuszból a „veszélyeztetett” kategóriába a Nemzetközi Természetvédelmi Vörös Listán. Hat madarat szállítottak vissza Brazíliába, az őshazájukba.

Bővebben ...

Madárház kőből

madarhaz kobolHét éven át hordta haza a köveket és a homokot a bányákból egy papagájbarát úriember Csehországban, hogy megépíthesse papagájtartó komplexumát a háza kertjében. Jobban szeretett volna természetesebb hatású madárházakat készíteni magának, mint amilyenek a szokványos fémpaneles vagy gyári téglából készült épületek, melyeknek az ára is borsos lett volna.

Bővebben ...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Önnek hány papagája van?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.