A papagájokat is leölheti a NÉBIH?

Tesznek-e lépéseket a hatóságok a papagájok mellett vagy ellen?Mi történik akkor, ha a papagájtenyészet közelében felüti a fejét a madárinfluenza járvány? Vajon kivonul-e a hatóság, és elpusztítja-e az értékes papagáj állományt?

Csak a kinti madárházakban és röpdékben tartott papagájok vannak veszélyben, vagy megölhetik a „szobában lakó szelíd kis Gyurikát” is?

Bővebben...

Meg lehet állítani a papagájok élőhelyének pusztítását

Tollminták az amazóniai papagájok DNS vizsgálatáhozEgy magyar erdőben egy szál hóvirág letépése is illegálisnak számít. Peruban pedig 30.000 illegális aranymosó csapat irtja az őserdőt, szennyezi be higannyal a talajt, és hagyja maga után mérgezetten a területet.

Hogy lehet megállítni az esőerdők pusztítását, amikor perui kormány tehetetlen? Magyar kutatók dokumentumfilmjéből megtudhatjuk a választ; van megoldás.

Bővebben...

Arapapagájok elvonókúrán

arapapagajok rehabilitacioja A látogatók egy benzinkút uszály mellett elhaladva érték el a megüresedett vízi éttermet, ahol már csak egy-két arapapagáj árválkodott… (Afua, Majoró sziget, Brazília)

A magányos madarak a stégről hangosan üdvözölték a motorcsónakkal érkező vendégeket.

Bővebben...

Kakadu műlábbal

kakadu mulab Mr. Ben, a 8 éves szerencsétlen sorsú, féllábú kakadu számára legyártották a - csonkjára illeszkedő - műlábat egy 3D nyomatóval. Jelenlegi gazdája egy állatkereskedésben látta meg őt Nagy-Britanniában, ahol már az egyik lába lógott, el volt fekélyesedve, és így vitte haza. (Az előző tulajdonosnak vélhetően köze volt a sérüléshez, de ezt nem tudjuk bizonyítani.)

Bővebben...

Eszközkészítő kakadu

eszkozhasznalo kakadu 01Meglepte a kutatókat egy Goffin kakadu, amikor – tanítás nélkül – egy eszközt készített az eleség eléréséhez.

Ausztráliában készítették a felvételt, amelyen az látható, hogy a papagáj fadarabot hasít, többször eltör és a megfelelő méretet elérve igyekszik húzni vele a dióbelet a ketrecbe.

Bővebben...

Papagáj szállító táskák

hatizsak papagajVálltáska, hátizsák és kiskocsi formában is elérhetők a papagájok szállítására alkalmas eszközök a külföldi áruházakban.

Magyarországon leginkább csak kutyaszállító bokszban és kisebb kalitkában utaztatjuk a papagájainkat. Kevesen vannak még azok, akik szabadon, vagy hámmal viszik ki a szabadba a madarukat, és még kevesebben azok, akik ezekben a könnyű utazótáskában hordozzák őket.

Bővebben...

Pici papagájok nagy mestere

hullamos papagaj showBiztosan Ön is látta már az Interneten a hullámos papagájok csodálatos színpadi show műsorát! Vajon ki ez az idős úr a videó felvételeken, aki az előadásokat tartja, és hogy tanította meg a kismadarakat a mutatványokra?

Egy cirkusz porondmestere; Norman Barrett.

Bővebben...


 

Friss apróhirdetések:

huendeitmsptrosres

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Önnek hány papagája van?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek: