Papagáj állatkert egy cseh faluban

4.6153846153846 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.62 (13 szavazat)

papagaj allatkert 01Törpepapagájokkal kezdődött és állatkert lett belőle.
2018-ban a szezon zárónapjáig - november 18-ig – rekord számú látogató (30.000 fő) fordult meg a magánállatkert kicsiny udvarán. A bošovicei papagáj állatkertet sokan ismerik Csehországban, annak ellenére, hogy csupán 2011 óta fogadja a látogatóit.

A vendégek között megfordultak már hírességek, politikusok is, sőt a neves tenerifei Loro Park munkatársai és Tony Silva (közismert amerikai ornitológus) is.

papagaj allatkert bosovice 12

A falu főutcáján, a családi házak között találjuk meg azt a gondozott, zöldre festett házat, amelyet leginkább a kapuja emel ki a szomszédságából, jelezve az udvar egzotikus jellegét. A ház előtti parkolóhelyek száma néha már kevésnek bizonyul. Sokan jönnek ide kirándulni, annak ellenére, hogy belépőjegy ára 1000,- Ft körüli összegre tehető (a felnőtt jegy drágább, a gyerek és a nyugdíjas olcsóbb). A papagáj állatkert árai mellett szól, hogy a belépőkből befolyt összegből tartják fenn a parkot, nem kapnak állami támogatást és nem jutnak pályázatokhoz.

A kert irányítóit, Vlastimil Škrhák urat és Hana Škrháková Pádková asszonyt apró kis fischer törpepapagájok indították el azon az úton, amely a papagáj kertig vezetett. 2018-ban már 52 papagáj faj 250 egyedét tekinthettük meg, de hallottuk a további terjeszkedéssel kapcsolatos tervekről is.

papagaj allatkert bosovice 11
Hana a park irányítója
papagaj allatkert bosovice 14
A papagájkert 10 éves évfordulója

papagaj allatkert bosovice 15
Az első nagy pavilon
papagaj allatkert bosovice 16
A legutóbb elkészült részleg

A látogatók zöme elégedett a látottakkal és a komfortos kiszolgálással, azonban a tulajdonosok is tisztában vannak néhány problémával, amelyeket igyekeznek mihamarabb kiküszöbölni. A törpepapagájok röpdéjét és az állatsimogató helyét cserélni szeretnék, hogy a bárban megpihenő szülők jól ráláthassanak a gyermekeikre. 

Videók a YouTube-on (mobilon jobban látható)

A Föld minden – papagájokkal teli – kontinenséről láthatunk itt madarakat. A legnépszerűbb ausztráliai hullámos papagájoktól kezdve – az intelligens afrikai jákó papagájokon át – a dél-amerikai amazonokig, aratingákig és arákig igen sok fajjal találkozhatunk.

papagaj allatkert bosovice 07
Az új fajok érkezése nagy éreklődésre tart számot
papagaj allatkert bosovice 04
Információs táblák sokasága

A rokon fajokat igyekeznek egymáshoz közel bemutatni, hogy a látogatók láthassák köztük lévő méret vagy színbeli különbségeket. Igazat adnak azoknak a véleményeknek, amelyek tágasabb röpdéket követelnek a nagytestű papagájoknak, de nemcsak a madarak helyét szeretnék megnövelni, hanem néhány faj esetében a kolóniában tartás élményeit is szeretnék bemutatni a közönségnek. Egyesek arra panaszkodnak, hogy a madarak túl távol vannak, a lombok eltakarják őket. Ebben is igazuk van a vendégeknek, de nehéz megtalálni az egyensúlyt abban, hogy a papagájok is és a látogatók is jól érezhessék magukat.

A papagájkert általában egy órás szórakozást és tanulást biztosít a vendégeinek, de kisállat simogató és büfé is van a parkban.
 
Forrás: https://papouscizoo.cz/


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Milyen papagájos esemény legyen Magyarországon?

(Több választ is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.