Papagáj fiókák nevelése I. - Miért?

papagaj kezzel neveles 084Állandóan visszatérő vitatéma a papagájtatrók között, hogy kézzel neveljük-e a fiókákat vagy hagyjuk a papagáj szülőkre ezt a feladatot.

  • Egyik oldal azzal érvel, hogy a kézzel nevelt fiókákból sokkal boldogabb és szelídebb házi kedvenc válik, amely jobban érzi magát az emberi környezetben.

Bővebben ...

Papagáj fiókák nevelése II. - A nevelő doboz

papagaj nevelo doboz 00Fiókaneveléshez sokféle alkalmatosság létezik, a kismadaraink fajától, számától függően válasszuk ki a megfelelőt.

Kaphatók profi, hőszabályzós fiókanevelő dobozok, amelyek a leghigiénikusabbak a madaraink számára, bár igen drágák.

Bővebben ...

Papagáj fiókák nevelése III. - Tápok, eszközök

papagaj fioka neveles 03A fiókáknak speciális összetételű – begytejhez hasonló – táplálékra van szükségük a megfelelő fejlődéshez és növekedéshez. Ez azt jelenti, hogy jó minőségű, direkt madárfiókák kézi etetésére kifejlesztett táppal kell őket etetni.

Bővebben ...

Papagáj fiókák nevelése IV. - Etetés

papagaj fiokak etetse 045Az emberi odafigyeléssel, a fiókák folyamatos monitorozásával elért tenyésztési eredmények figyelemre méltók.

A szakszerű (egészségi és szociális szempontokat egyaránt szem előtt tartó) kézzel nevelés hatására a fiókák életben maradási esélye magasabb, mint a szülők által nevelt fiókák esélye (és itt a „szakszerű”-n van a hangsúly).

Bővebben ...

Félrevezető infók a fiókák kézzel nevelésről

kezzel nevelesrol 02cNéha félrevezető információkat olvashatunk az Interneten a papagáj fiókák kézzel nevelésével kapcsolatosan. A szociális kapcsolati oldalak íróvá tették azokat az embereket is, akik régebben nem publikáltak.

A közösségi weboldalakon olyannyira felerősödött a különvélemények hangereje, hogy azok képesek elnyomni a józan többség hangját. A különvélemények sajnos sok esetben tévedéseken alapulnak.

Bővebben ...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Milyen papagájos esemény legyen Magyarországon?

(Több választ is megjelölhet.)

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.