Magyar papagájkutató expedíció Amazóniában

magyar papagaj kutatokA papagájkutató expedíció 2016. februárjában – a perui kormány engedélyével – minden eddiginél mélyebbre hatolt az Amazonas vízgyűjtő területének az egyik olyan részére, amelyben ember még nem élt (beleértve a bennszülötteket sem). Az élővilág mesebeli arcát mutatta a filmes stábnak, burjánzott a természet, az állatok pedig szelídek voltak, nem féltek ritka látogatójuktól, az embertől sem.

Bővebben...

5.000 papagáj rajongó

papaga jmagazin 5000 like

Köszönjük a látogatóink, és a Facebook oldal rajongóink bizalmát!

Azt gondoljuk, hogy Ön is kíváncsi arra, milyen korosztályba tartozik a többi Kedves Olvasó! Hány nő és férfi érdeklődik a papagájos információk iránt? Magyarország mellett, mely országokban olvassák a magyar nyelvű cikkeket?

Bővebben...

Papagály vagy papagáj?

papagaly vagy papagaj 01Régi helyesírás szerint tényleg "papagály"-nak kellett írni "papagáj"-t, ezért a leggyakoribb helyesírási hibák egyike. Olyan sok alakban fordult már elő a magyar nyelvben (papagál, papagár, papagány vagy papogány), hogy felsorolni sem könnyű.

Bővebben...

Papagáj árak Magyarországon

papagaj arakMennyibe kerül egy papagáj Magyarországon?

Erre a kérdésre az első válaszunk az, hogy olcsóbb, mint Európa más országaiban. A papagáj árak alakulása hazánkban – a kereslet hiánya miatt – a környező országok árszínvonala alatt marad.

Bővebben...

Papagáj nevek

papagaj nevekHa nemcsak egy tetszetős vagy vicces nevet szeretnénk adni a papagájunknak, hanem azt beszédre is szeretnénk tanítani, akkor

célszerűbb olyan nevet választani, melyben „ropogósabb”, „recsegősebb” mássalhangzók vannak.

Bővebben...

Hány papagáj van Magyarországon?

Hány papagáj van Magyarországon?Statisztikai számítások alapján, Magyarországon megközelítőleg 80.000 – 100.000 papagájtartó otthon van.

Ez az egyedszám azt jeleni, hogy a lakosság körül-belül 1%-a tart papagájt, vagy más megközelítésben; minden 100 magyar emberből 1-nek van otthon papagája.

Bővebben...

Zoo Café, Budapest

n01Budapest szívében, a Fejér György utcában egy állati kávézó kezdte meg a működését 2014. év végén.

A Zoo Caféban valóban megtörténhet, hogy a látogató csincsilla simogatás közben süteményezik vagy egy baráti beszélgetés fültanújaként egy arapapagáj csücsül a vállára.

Bővebben...


 

Friss apróhirdetések:

huendeitmsptrosres

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Az Ön papagájainak mi hiányzik?

Mit gondol, mire van szüksége a papagája(i)nak?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek: