5.000 papagáj rajongó

4.75 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.75 (16 szavazat)

papaga jmagazin 5000 like

Köszönjük a látogatóink, és a Facebook oldal rajongóink bizalmát!

Azt gondoljuk, hogy Ön is kíváncsi arra, milyen korosztályba tartozik a többi Kedves Olvasó! Hány nő és férfi érdeklődik a papagájos információk iránt? Magyarország mellett, mely országokban olvassák a magyar nyelvű cikkeket?

Néhány statisztikai adattal szeretnénk szolgálni, hogy bemutassuk a Papagáj Magazin olvasóinak megoszlását. (Ezeket az adatokat a Google és a Facebook elemzésekből kaptuk meg. A weboldalak olvasóinak pontos kilétét nem tudjuk, csupán összefoglaló adatokkal rendelkezünk a tömeges látogatásokról.)

E cikkünket az 5000. Facebook rajongó tiszteletére állítottuk össze, azonban – meglepetésünkre – néhány ezer látogató a Facebooktól függetlenül érkezik a weboldalunkra. Megállapíthatjuk, hogy az emberek 70%-a használja a közösségi oldalt az Interneten, és 30%-a nem tagja a közösségi hálózatnak.

Országok, nyelvek

A Föld országai közül az európai, illetve a szomszédos országok lakói érdeklődnek leginkább a magyar nyelvű Papagáj Magazin írásai iránt, de meglepő módon az angol nyelvű országokból és az arab világból is többen olvassák cikkeinket. Ausztrália, Amerika és Ázsia lakói csupán a Papagáj Magazin Facebook oldalát nézegetik, és magát a - papagajmagazin.hu – weboldlat nem látogatják (ezt tükrözi a lenti térkép is).

papagaj magazin statisztika 02a

 papagaj magazin statisztika 02

Magyarországról érkezik a Kedves Olvasóink 85%-a, de a külföldről érkezők zöme is magyar nyelven beszél. Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Ukrajnából is több ezer olvasó tiszteli meg weboldalunkat a figyelmével, de nem elhanyagolható Ausztria, Németország és Anglia magyar nyelvű olvasóinak a száma sem.

(A közel-keleti és távol-keleti Facebook látogatók szép száma viszont meglepő.)
 

Papagájos korosztály

A Papagáj Magazin Facebook táborának alakulása a korosztályok megoszlásának a szempontjából a legérdekesebb az általunk kezelt oldalak között. Minden más oldalt a fiatalok (a tizen’éves tinédzserek és a fiatal huszon’éves felnőttek) „Like”-olnak leginkább. Ezzel szemben a Papagáj Magazin magyar olvasóinak döntő többsége középkorú. A látogatók zömét az 50 év körüli urak, és még inkább a hölgyek teszik ki. Úgy véljük, hogy gyermeknevelésen túl lévő kedves emberek azok, akiknek jut idejük (és van kedvük) a kis házi kedvencek nevelésére, és a gyermekeik felnőtté válása miatt szükségük van a pátyolgatható kis lényekre.

papagaj magazin statisztika hun fb

A papagájok iránti érdeklődés más képet mutat, ha a külföldi adatokat vizsgáljuk a generációk megoszlása terén. Azt megállapíthatjuk, hogy a nők érdeklődése - az életkor szerint - ugyanolyan külföldön is, mint Magyarországon. Ezzel szemben jelentős eltérést tapasztalunk a férfiak esetében; ahol a huszon'éves korosztály alkotja a papagájosok zömét. Ennek okai számunkra ismeretlenek, ezért szívesen vesszük, ha egy hozzászólásban megírják (a cikk alatt), hogy Önök szerint mi lehet az oka annak, hogy Magyarországon az idősebb, külföldön pedig a fiatalabb férfiak madarásznak.

papagaj magazin statisztika gloabl fb

Hölgyek / Urak aránya

A nők többen olvassák a papagájos cikkeket Magyarországon, mint a férfiak, de ez minden más Facebook oldalon is ugyanígy van. (Külföldön ez nem így van.) Azonban érdekes megfigyelni, hogy a papagájtartási témákban a nők sokkal inkább a családanya szerepét töltik be (etetnek, szeretgetnek, beszélgetnek), ezzel szemben a férfiak pedig a családfenntartó feladatokat látják el (röpdéket építenek, tenyésznek, idomítanak).

Jó példa erre a facebookon megjelent két papagájos bejegyzés összehasonlítása. A röpdékről készült fotó galériát a férfiak nézték meg és „like”-olták igen nagy arányban, a papagájkenyér készítéséről szóló receptet pedig a hölgyek olvasták el (a recept megjelenését követő hetekben ez 100%-os női arányt jelentett).papagaj magazin statisztika 04

Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a röpde galériát egyik férfi munkatársunk, a receptet pedig egyik kolléganőnk készítette. Tehát mi magunk is ugyanazokat a normákat követjük, mint a Kedves Olvasóink. :-)
 

Olvasóink milyen eszközökön nézik az anyaginkat?

Legtöbben Windows alatt asztali számítógépen, Chrome és Firefox böngészőkkel olvasnak, de egyre magasabb a mobil eszközök aránya.

desktop mobile tablet arány

A mobilon olvasók közül a legtöbben Samsung készülékeket és Apple iPhone mobilokat használnak.

Végül egy jópofa megfigyelés:

A látogatók közül sokan a "papagáj nevek" keresésével találnak rá a Papagáj Magazin weboldalára.

Köszönjük eddigi megtisztelő figyelmüket, a jövőben is igyekszünk eleget tenni az érdeklődésüknek!


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Milyen papagájos esemény legyen Magyarországon?

(Több választ is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.