Papagáj Popcorn

Papagájoknak való pattogatott kukoricaA napjainkban elterjedt - mikrohullámú sütőben készíthető - pattogatott kukoricát ne adjunk a papagájainknak! Néhány szemtől ugyan semmi bajuk sem lesz, de nagyobb adagban már gondot okoz számukra az adalékok (olaj, só vagy aroma) feldolgozása.

Nagyon szereti a papagáj a pattogatott kukoricát? Lássuk, miként járhatunk a kedvében!

Bővebben ...

Egerek a papagájok röpdéjében

Egér a madárházbanA kültéri röpdével rendelkező papagájtartóknál előbb-utóbb megjelennek az egerek a madarak környezetében. Különösen sok egér költözik a madárházakba az őszi időszakban.

Mit tehetünk az egérinvázió ellen?

Bővebben ...

Erdőművelő, virágporzó papagájok

Erdőművelő, virágporzó papagájokJól ismerjük az otthoni papagájaink étkezési szokásaikat, és általában nem örülünk nekik. A magvak földre szórása, - amit mi szemetelésnek hívunk - igencsak hasznos tevékenység az őserdőkben és a szavannákon. A magvak ledobálása, odébb szállítása és a félig megemésztett formában történő földre bocsájtsa a növények szaporodásának fontos eleme. Ezért nagyon jó dolog, hogy ezek a "zöldek" szemetelnek.

Bővebben ...

Papagájok hőmérséklet toleranciája

papagaj homerseklet tolerancia 01Télen a legtöbbször feltett kérdés az, hogy melyik az a legalacsonyabb hőmérséklet, amelyiknek a papagájok még képesek ellenállni.

Az általános elképzelés szerint a papagájok kizárólag a trópusi éghajlaton érzik jól magukat, és elpusztulnak, ha a hőmérséklet lecsökken. Ezzel szemben az igazság az, hogy a papagájok rendkívül jól tolerálják a hideget.

Bővebben ...

Videók röpdékről, madárházakról

200 röpde youtube playlistA papagájtartók legtöbbje sokkal jobb körülményeket szeretne biztosítani a kedvenceinek, mint amilyeneket a jelenleg megad nekik. Mindegyik papagájtartó fejében ott motoszkál egy nagyobb szabadtéri madárház megépítésének a gondolata, illetve – ha már rendelkezik ilyen építménnyel, akkor – egy még nagyobb madárház építéséről álmodik.

Bővebben ...

Tejtermékek papagájoknak

papagajok tejtermekekMaga a tej olyan hatással van papagájokra, mint a madarak begyteje az emlősökre. Lehet, hogy elfogyasztják, sőt még ízlik is nekik, de vajon jár-e valamilyen pozitív hatással, vagy inkább kárt okoz nekik ez az idegen anyag?

Bővebben ...

Csoportban vagy párban fészkelnek papagájok?

papagajok tenyesztese koloniabanA papagáj fajok egymástól eltérően viselkednek a társas kapcsolataik terén a költési és a fiókanevelési időszakban.

Vannak társaságkedvelő fajok, melyek nagyobb kolóniákban élnek még a szaporodási időszakban is, és vannak olyan fajok, melyeknek egyedei csak párban, vagy néhány faj esetében magányosan nevelik fel utódaikat.

Bővebben ...

Pálmazsír a papagájoknak. (Javasolt vagy tiltott?)

palmazsirA legtöbb papagáj szereti a pálmazsírt. Vajon miért? Minden bizonnyal, az íze miatt. A vadonban élő papagájfajoknál megfigyelték, hogy az étrendjük részét képezi az olajpálma gyümölcse.

A kérdés az, hogy a saját madarainkon kísérletezzük-e ki a választ arra a kérdésre, hogy szabad-e (netán muszáj) vagy inkább tilos pálmazsírt adni nekik?

Bővebben ...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Melyik növény adható a papagájoknak?

Melyik növényeket lehet néha vagy szezonálisan etetni a papagájokkal?
(Több növényt is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.