Papagáj Popcorn

Papagájoknak való pattogatott kukoricaA napjainkban elterjedt - mikrohullámú sütőben készíthető - pattogatott kukoricát ne adjunk a papagájainknak! Néhány szemtől ugyan semmi bajuk sem lesz, de nagyobb adagban már gondot okoz számukra az adalékok (olaj, só vagy aroma) feldolgozása.

Nagyon szereti a papagáj a pattogatott kukoricát? Lássuk, miként járhatunk a kedvében!

Bővebben ...

Egerek a papagájok röpdéjében

Egér a madárházbanA kültéri röpdével rendelkező papagájtartóknál előbb-utóbb megjelennek az egerek a madarak környezetében. Különösen sok egér költözik a madárházakba az őszi időszakban.

Mit tehetünk az egérinvázió ellen?

Bővebben ...

Erdőművelő, virágporzó papagájok

Erdőművelő, virágporzó papagájokJól ismerjük az otthoni papagájaink étkezési szokásaikat, és általában nem örülünk nekik. A magvak földre szórása, - amit mi szemetelésnek hívunk - igencsak hasznos tevékenység az őserdőkben és a szavannákon. A magvak ledobálása, odébb szállítása és a félig megemésztett formában történő földre bocsájtsa a növények szaporodásának fontos eleme. Ezért nagyon jó dolog, hogy ezek a "zöldek" szemetelnek.

Bővebben ...

Papagájok hőmérséklet toleranciája

papagaj homerseklet tolerancia 01Télen a legtöbbször feltett kérdés az, hogy melyik az a legalacsonyabb hőmérséklet, amelyiknek a papagájok még képesek ellenállni.

Az általános elképzelés szerint a papagájok kizárólag a trópusi éghajlaton érzik jól magukat, és elpusztulnak, ha a hőmérséklet lecsökken. Ezzel szemben az igazság az, hogy a papagájok rendkívül jól tolerálják a hideget.

Bővebben ...

Videók röpdékről, madárházakról

200 röpde youtube playlistA papagájtartók legtöbbje sokkal jobb körülményeket szeretne biztosítani a kedvenceinek, mint amilyeneket a jelenleg megad nekik. Mindegyik papagájtartó fejében ott motoszkál egy nagyobb szabadtéri madárház megépítésének a gondolata, illetve – ha már rendelkezik ilyen építménnyel, akkor – egy még nagyobb madárház építéséről álmodik.

Bővebben ...

Tejtermékek papagájoknak

papagajok tejtermekekMaga a tej olyan hatással van papagájokra, mint a madarak begyteje az emlősökre. Lehet, hogy elfogyasztják, sőt még ízlik is nekik, de vajon jár-e valamilyen pozitív hatással, vagy inkább kárt okoz nekik ez az idegen anyag?

Bővebben ...

Csoportban vagy párban fészkelnek papagájok?

papagajok tenyesztese koloniabanA papagáj fajok egymástól eltérően viselkednek a társas kapcsolataik terén a költési és a fiókanevelési időszakban.

Vannak társaságkedvelő fajok, melyek nagyobb kolóniákban élnek még a szaporodási időszakban is, és vannak olyan fajok, melyeknek egyedei csak párban, vagy néhány faj esetében magányosan nevelik fel utódaikat.

Bővebben ...

Pálmazsír a papagájoknak. (Javasolt vagy tiltott?)

palmazsirA legtöbb papagáj szereti a pálmazsírt. Vajon miért? Minden bizonnyal, az íze miatt. A vadonban élő papagájfajoknál megfigyelték, hogy az étrendjük részét képezi az olajpálma gyümölcse.

A kérdés az, hogy a saját madarainkon kísérletezzük-e ki a választ arra a kérdésre, hogy szabad-e (netán muszáj) vagy inkább tilos pálmazsírt adni nekik?

Bővebben ...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Milyen papagájos esemény legyen Magyarországon?

(Több választ is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.