Csoportban vagy párban fészkelnek papagájok?

papagajok tenyesztese koloniabanA papagáj fajok egymástól eltérően viselkednek a társas kapcsolataik terén a költési és a fiókanevelési időszakban.

Vannak társaságkedvelő fajok, melyek nagyobb kolóniákban élnek még a szaporodási időszakban is, és vannak olyan fajok, melyeknek egyedei csak párban, vagy néhány faj esetében magányosan nevelik fel utódaikat.

Bővebben...

Pálmazsír a papagájoknak. (Javasolt vagy tiltott?)

palmazsirA legtöbb papagáj szereti a pálmazsírt. Vajon miért? Minden bizonnyal, az íze miatt. A vadonban élő papagájfajoknál megfigyelték, hogy az étrendjük részét képezi az olajpálma gyümölcse.

A kérdés az, hogy a saját madarainkon kísérletezzük-e ki a választ arra a kérdésre, hogy szabad-e (netán muszáj) vagy inkább tilos pálmazsírt adni nekik?

Bővebben...

Kalitka kérdések és válaszok

papagaj kalitkaMiért készülnek többféle fémből, más-más kezeléssel, festéssel a kalitkák?

Rendeljünk-e külföldi webáruházakból kalitkát? Mire figyeljünk a használt kalitkák megvásárlásakor?

A (remélhetőleg) mindenki álat ismert kalitka követelmények taglalása helyett több olvasói - speciális, kalitkás - kérdésre válaszolunk...

Bővebben...

Tűzijáték-tréning (nemcsak) papagájoknak

tuzijatek papagajA tűzijáték ijesztő lehet a hőn szeretett háziállataik számára. Pánikba eshetnek, és akár meg is sérülhetnek emiatt.

A papagájok számára egy tűzijáték-tréning jelenthet megoldást, amit el is végezhetünk a Karácsony és az Szilveszter közötti napokon.

Bővebben...

Top 10 ünnepi veszély a papagájok számára

karacsony papagaj 02Az karácsony és újév kellemes időszak, tele barátokkal, családdal, és szeretettel, de a papagájtartók számára hamar rémálommá válhat. Az ünnepek veszélyeztethetik a kedvenceink egészségét és akár az életükbe is kerülhet.

Összeszedtük a tíz leggyakoribb papagáj veszélyforrást...

Bővebben...

Papagáj kenyér – embereknek is fincsi!

papagaj kenyer 01Papagájtartóként folyamatosan keressük az egészséges, de finom ételeket, amiket megoszthatunk tollas lakótársainkkal. Jól jön egy remek kenyér recept, amit a papagájaim és én is nagyon szeretünk.

Ez a papagájkenyér rendkívül egészséges nekünk embereknek is és a papagájaink számára is.

Bővebben...

Felkészülés a költési szezonra

papagaj koltes 03 Hogyan készítsük fel papagájainkat a költési szezonra?

A papagájok szaporítására nincs egységes forma. Nem olyan, mint egy ételrecept, hogy adjunk hozzá egy kicsit ebből és egy kicsit abból és a végeredmény – bárhol is főzzünk – nagyjából ugyanaz lesz. Hogyan segíthető elő a papagájok költése?

Bővebben...

Minden, amit a papagájok étrendjéről tudni kell (I. rész)

papagaj etetes 003Néhány évtizede a díszmadarak megfelelő étrendjéről elég keveset tudtunk. Napraforgómag vagy olajözön (sáfrányos szeklice) mag alapú étrend volt kiegészítve némi almával, esetleg egy kis répát még javasoltak.

Biztos, hogy csak gabonapelyhekre van szükségük?

Bővebben...


 

Friss apróhirdetések:

huendeitmsptrosres

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Önnek hány papagája van?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek: