Az ausztrál vadvilág szentélye

4.3636363636364 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.36 (22 szavazat)

Lóri szentélyTöbb mint 80 éve szórakoztatja a papagájkedvelő közönséget az ausztrál Currumbin állatkert a vadon élő szivárványos lórik etetéséi show műsorával.

A papagájetetés itt csakis a gyönyörű színű nektárevő papagájokról szól. A gondozók egy kevés szirupot öntenek a tálakba...

Ha az ember ezt kinyújtott karral tartja, akkor a lórik a karjára, vállara - sőt a fejére is - rászállnak. „Voltak hosszú másodpercek, amikor egyszerre 10 vadon élő papagáj is meglátogatott.” – írja egy honfitársunk, akinek volt szerencséje a különös látványossághoz. Furcsa, de a papagájok akkor is marakodnak egymással az eleségért, amikor temérdek tálból etetik őket, és kényelmesen elférnének egymás mellet.  

A szentélyt 1947-ben nyitották meg, mint madárrezervátumot, ugyanis az akkori lakosság tűzzel-vassal pusztította a lórikat a környező ültetvényeik károsítása miatt. A szivárványos lórik előszeretettel fogyasztják a növények virágait, ezzel a szenvedélyükkel képesek a gyümölcsfák termését lenullázni.

A Currumbin Wildlife Sanctuary állatkert még annak ellenére is virágzik a mai napig, hogy a papagájok learatják a virágokat. Sőt mára a legnagyobb őshonos fajgyűjteménnyel rendelkezik Ausztráliában.

Az Ausztrália keleti partján található hely rabul ejti mind a szívünket, mind a képzeletünket. Ennek a főként turizmusból élő városnak a látképét a parton hosszú kilométereken át emelkedő magas hotelek alkotják. A város nagyszerű kombinációja a szebbnél szebb strandoknak, vízi utaknak, csatornáknak és hatalmas parkoknak, míg a kontinens irányában számos nemzeti park és esőerdő várja az idelátogatókat. currumbin showA szubtrópusi klíma forró nyarakat és enyhe teleket jelent. A sportok és szabadtéri események, programok játsszák a legfőbb szerepet a helyiek életében. A rögbi itt is kiemelten fontos (főleg mióta a városnak is van első osztályú csapata), ugyanakkor rengeteg golf pálya is akad (több mint 50), de a ló-, vagy autóversenyre is kilátogathatunk. Az Currumbin Arany Part  a szörfről és egyéb vízi sportokról is híres - a partszakasz egy része Surfer's Paradise-ként ismert, ami önmagáért beszél.

Aki ide eljut, annak érdemes meglátogatni Currumbin Valley esőerdeit, a Dreamworld vidámparkot, vagy épp a számtalan kiváló étterem egyikét.

A város tehát elsősorban a sportról és szórakozásról szól, de a vadvilág bemutatásában és rehabilitációjában is szerepet játszik. A madárpark is komolyan veszi ezt a tevékenységét. A bemutatók és kiállítások mellet, a színfalak mögött állatorvosi és rehabilitációs kórházat is üzemeltetnek, ahol fiókákat nevelnek kézzel és balesetet szenvedett vad madarakat is ápolnak.

Az etetést követően azonban ajánlott mindenkinek megmosakodni, mert a ragacsos eleség mindenre rákenődik. No, de valamit valamiért!

Az állatkert Facebook oldala:
https://www.facebook.com/currumbin.wildlife.sanctuary/


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Az Ön papagájainak mi hiányzik?

Mit gondol, mire van szüksége a papagája(i)nak?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.