Hogyan hozzunk létre egy papagáj idomító környezetet?

4.9230769230769 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.92 (13 szavazat)

A kalitka nem a legjobb az idomításhoz, mert egy csomó zavaró tényező van benne.

"Szűk a hely, játékok vagy eleségek vannak benne. Egy fa állvány sokkal jobb erre a célra. Van hely rajta, és nincsenek zavaró tényezők, amik elterelik a madár figyelmét.

 

Tehát az ideális hely az papagáj idomításhoz egy fa állvány, olyan mint ez. Ezeket én készítem, és megtalálhatók a honlapomon is. Ha esetleg nem tud ilyet szerezni, akkor próbálkozhat egy egyszerű bakkal is, amin nincs semmi, és ezt felfogathatja az asztala, de végső esetben használhatja a szék háttámláját is erre a célra.

Egy olyan szobában kezdjük el az idomítást, ahol nem sok dolog történik. Szóval, egy mozgalmas nappali szoba nem túl ideális erre a célra. Inkább válasszuk a hálószobát, ahol kevesebb a fény, kevesebb az ember, és kevesebb a zaj. Az idomítás elején arra a hálószoba jó arra, hogy megragadjuk a papagájunk figyelmét.

Gyere ide haver! Távolabb megyünk a kalitkától, és megismerkedünk az idomítás helyszínével, ( jó távol a kalitkától…)

Azt tudjuk, hogy néhány papagáj szeret visszarepülni a kalitkájába, és ellene van az állványnak. Pont ezért jó, ha egy másik szobában kezdjük a dolgot, ahonnan már nem látja a kalitkáját. Ön legyen a helységben az egyetlen olyan dolog, amit a madár ismer. Ez igen sokat segít abban, hogy a papagáj összpontosítson a gazdájára.

Tehát úgy alakítsuk kis az idomítás helyszínét, hogy az ne legyen zsúfolt és a papagáj jól érezze magát. Kapjon egy egyszerű fa állványt, amin nincsenek játékok, és nincs semmilyen zavaró tényező, ami elvonná a figyelmét! És ha már ezzel is meg lennénk, akkor kezdődhet is az idomítás!"

Kérjük, nyomjon egy "Like"-ot Facebook oldalunkra!

A video Michael Sazhin úrtól való, aki művésznevén a „Papagáj Mágus” madarai lenyűgöző mutatványokkal szórakoztatják a közönséget. Keely & Truman nem csak tudásáról híres, hanem a gazdájuk jó barátja is. Michael megosztja tapasztalatait a papagájtanításról a blogjában. Ezen kívül maga készíti a papagáj termékek széles skáláját, és árusítja webáruházában. Könyvében A „Papagáj varázslók kalauza” című könyvéből megismerhetjük a papagáj tanítás fortélyait és magunk is sikeres papagáj idomárok lehetünk.

Papagáj idomítási video sorozatunkat folyamatosan bővítjük a jövőben.

Nézzen vissza oldalunkra később is!

Folytatjuk...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Mi hiányzik a papagáj hobbihoz most?

Most éppen mi hiányzik ahhoz, hogy elégedettebb papagájtartó lehessen?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.