Melyik eleséggel idomítsunk?

4.8571428571429 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.86 (7 szavazat)

Hogyan tudhatjuk meg, hogy melyik eleséget választja ki magának a papagájunk a legszívesebben?

Ennek kiderítéséhez egy ilyen papagáj mix lesz a segítségünkre. Ebben az eleségben van napraforgómag, és sáfránymag is, amik nem feltétlenül a legegészségesebbek a papagájoknak. Ideálisabbak ezek a diétás pelletek.

Az idomítás során szükségünk lesz egy trükkre, úgyhogy hagyjuk, hogy a madarunk válassza ki magának a kedvenceit. Ha meg akarjuk tudni, hogy melyik eleséget szereti a papagájunk a legjobban, akkor tegyünk mindet egy tálba, és figyeljük meg, hogy melyiket vesz el először.

Keely, gyere ide! Lássuk, melyiket szereted a legjobban? Ok, a napraforgó magot választottad? Nyilván ez lehet a kedvenced. Próbáljuk meg mással is! Én ezt a fekete magot, és ezt a fehér magot mutatom most neki. Természetesen azt fogja elsőként választani, amelyiket a jobban szereti. A fekete mag jön be neki. Ezután egy kis darab pelletet és a fehér magot ajánlom neki. A pelletet szereti jobban.

Azáltal, hogy megfigyeltük és megjegyeztük, hogy melyik eleséget kedveli jobban a madarunk, fel tudjuk ezt használni az idomítás során. Keely kedvence egyértelműen a napraforgómag, ezért ezt fogom leginkább visszatartani. Csak akkor adok neki szotyit, amikor a lehető legjobban teszi majd a dolgát. Amikor hibázik, akkor csak a másodlagos kedvencét adom neki, a pelletet vagy a sáfrány magot. Ha rosszul csinálja a feladatot, akkor nem adok neki semmit.

Kérjük, nyomjon egy "Like"-ot Facebook oldalunkra!

A video Michael Sazhin úrtól való, aki művésznevén a „Papagáj Mágus” madarai lenyűgöző mutatványokkal szórakoztatják a közönséget. Keely & Truman nem csak tudásáról híres, hanem a gazdájuk jó barátja is. Michael megosztja tapasztalatait a papagájtanításról a blogjában. Ezen kívül maga készíti a papagáj termékek széles skáláját, és árusítja webáruházában. Könyvében A „Papagáj varázslók kalauza” című könyvéből megismerhetjük a papagáj tanítás fortélyait és magunk is sikeres papagáj idomárok lehetünk.

 

Papagáj idomítási video sorozatunkat folyamatosan bővítjük a jövőben.

Nézzen vissza oldalunkra később is!

Folytatjuk...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Az Ön papagájainak mi hiányzik?

Mit gondol, mire van szüksége a papagája(i)nak?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.