Az idomító pálca legyen a célpont

5 1 1 1 1 1 Értékelés: 5.00 (3 szavazat)

A leghasznosabb dolog a madarunknak megtanítható gyakorlatok között az maga az idomító eszköz megismerése, ami egy egyszerű botocska. Ez történetesen egy evőpálcika, de ugyanígy lehet használni egy hosszabb fa tiplit is. Kerüljük a tollakat vagy hasonló dolgokat, mert azok mérgezőek is lehetnek.

Az ujjunkat használni nem a legjobb ötlet, mert a madárnak az ujjunk végét kellene rendszeresen megérinteni, hacsak nem az a célunk, hogy direkt ujjcsípésre tanítsuk a papagájunkat. Szóval egy idomító pálca a legjobb erre a célra.

Ezután fogom elővenni a kattintómat, ami egy kattanó hangot ad, és akkor fogok vele kattintani, amikor a madár megérinti az idomító pálcát és akkor adok neki jutalmat is.

Amikor legelőször kezdjük el tanítani a madarat, akkor még nem tudja mi ez a bot. Szerencsére a legtöbb papagáj megérinti és játszani kezd mindennel, amit elé tolunk. Amikor kattintunk és egy kis jutalmat is adunk, akkor meg fogja érteni, hogy csak meg kell érinteni a pálcát, ennyi a feladata.

Ha a papagáj fél a pálcától, vagy menekül előle, akkor türelmesen várjunk, hagyjuk a botot, és várjuk meg, hogy a madár magától közeledjen hozzá. Ha csak véletlenül a bot felé fordul, vagy véletlenül sétál az irányába, anélkül, hogy hozzáérne, akkor kattintson egyet és adjon egy jutalomfalatot.

Végül képes lesz irányítani a papagáját az idomító pálcával, rá tudja venni, hogy odafordítsa a fejét, odébb tudja léptetni vagy a meg tudja vele érintetni a pálcát. Idővel képes lesz majd megtanítani más trükköket is a pálca segítségével.

Mivel a papagáj figyelmének a középpontjában a botocska áll, ezért nem is fogja észrevenni az Ön kezét. Nem valószínű az sem, hogy megcsípi, mert a figyelmét elvonja a pálca. Kénytelen fellépni a kezünkre és megérinteni a botot.

Az idomító pálca nemcsak arra tanítja a madarakat, hogy kövessék vagy megérintsék azt, hanem arra is, hogy hogyan lehet valamit megtanulni. Könnyen elsajátítják azt is, hogy miként lehet felvenni valamit, és ezzel el is kezdődik a nagy mutatvány.

Továbbá ez jó arra is, hogy egyéb mutatványokat tanítsunk, mint például a forgás, azáltal, hogy a madár követi a pálcát.

Papagáj idomítási video sorozatunkat folyamatosan bővítjük a jövőben.

Nézzen vissza oldalunkra később is!

Folytatjuk...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Mit szeretne látni a Papagáj Magazinban?

Jelölje meg, hogy milyen információkból szeretne többet látni a Papagáj Magazinban!

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.