Kakadu műlábbal

4.75 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.75 (8 szavazat)

kakadu mulab Mr. Ben, a 8 éves szerencsétlen sorsú, féllábú kakadu számára legyártották a - csonkjára illeszkedő - műlábat egy 3D nyomatóval. Jelenlegi gazdája egy állatkereskedésben látta meg őt Nagy-Britanniában, ahol már az egyik lába lógott, el volt fekélyesedve, és így vitte haza. (Az előző tulajdonosnak vélhetően köze volt a sérüléshez, de ezt nem tudjuk bizonyítani.)

Az állatorvosok igyekezete ellenére nem sikerült visszafordítani a fertőzést, ezért amputálniuk kellett a láb alsó részét. A gyógyulás hosszú ideig tartott, a kakadu nagyon nehezen viselte és folyamatosan az ülőrúdhoz dörzsölte a kötést. Minden alkalommal leesett az ülőrúdról, ahányszor elaludt.

A seb beforrása után a gazdája egy londoni 3D nyomtató vállalkozást keresett fel azzal a nem mindennapi kérésével, hogy készítsenek egy műlábat Mr. Ben számára. Ilyen megrendeléssel még nem találkoztak a nyomtató szalonban és igencsak felcsigázta őket a kihívás. Sok időt töltöttek YouTube videók nézegetésével, hogy kitalálják a megfelelő formát, amellyel vélhetően a kakadu járni is tud majd.

Sajnos sem a forma, sem az anyag nem vált be elsőre, mert nem segítette a mozgást, és Mr. Ben néhány nap alatt le is rágta a lábprotézisét.

A második prototípus már jobban sikerült. A leszállás is jobban ment vele, és az alvás közbeni leesések száma is csökkent. Tudják, hogy előbb-utóbb ezt is le fogja rágni, de lényeg az, hogy tovább tart.

 


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Melyik növény adható a papagájoknak?

Melyik növényeket lehet néha vagy szezonálisan etetni a papagájokkal?
(Több növényt is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.